Kútfúróink vállalnak: kútfúrást rétegvízre.


Tudta, hogy a rétegvízre telepített kút mindig fúrt kút? A rétegvízre telepített fúrt kutat a megcsapolandó vízadó rétegig kétrétegű béléscsővel készítjük.

A rétegvíz megcsapolására létesülő kutat két különböző átmérőjű béléscsővel kell készíteni. Ekkor a nagyobb átmérőjű csövet a vízadó réteg feletti vízzáró rétegig mélyítjük le. Ennek szerepe, hogy megakadályozza a felülről érkező szennyeződések bejutását a vízadó rétegbe. Ezután egy kisebb átmérőjű kútfúrófejjel belefúrunk a vízadó rétegbe és elhelyezzük az ún. szűrőcsövet.

A perforált, vagy réselt szűrőcsövet a vízadó réteg szemszerkezetének megfelelő szűrőszövettel burkoljuk. A perforált réteg alatt kb. 3-5 m mélységű homokfogó csőszakasz van. A béléscső átmérője általában 100-300 mm közötti.

160 mm feletti átmérőjű csőben búvárszivattyú is elhelyezhető. Kisebb átmérő esetén csőkút szivattyúval vagy kézi szivattyúzással lehet a vizet a felszínre hozni. A csőkút átlagos mélysége 25 méter, vízkiemelésük a kútra szerelt szivattyúval történik. A kútból kitermelt víz pótlása a környező vízvezető rétegekből történik.

Kútfúróink vállalnak: kútfúrást talajvízre.


A talajvízre telepített fúrt kút általában egyrétegű béléscsővel készül. A fúrt kutak közül a 30 méternél kisebb mélységű, száraz fúrási eljárással készülő kutakat külön elnevezéssel csőkutaknak hívjuk. A csőkutat elsősorban felszín közeli, kavicsos homokos vízadó rétegekbe mélyítjük, amelyek rendszerint jó vízadó képességűek és több irányú vízpótlással rendelkeznek.

Miért fúrassak kutat?


A fúrt kútból származó víz az esetek többségében megfelel az ivóvíz minősítési követelményeknek, azon kevés esetben pedig mikor mégsem felel meg, beépített szűrők illetve szűrőanyagok segítségével már megfelel. A fúrt kútból származó víz akkor is tökéletes és olcsó önnek, ha fogyasztani nem szeretné, csak a szürke vizes helyiségek (fürdőszoba,wc,kerti locsolás) ellátására szeretné használni. Gondoljon csak bele, mennyit megspórolhat havi vízszámláján már akkor is, ha csak a wc öblítővizet veszi a kútból. Az ökoerőforrások közül a fúrt kút vize rendelkezik a leggyorsabb megtérülési mutatóval, tehát ennek a befektetésnek térül meg leghamarabb az ára. Fúrt kútja van? Kereshet vele! Nem hiszi el? Számolja csak ki mennyi összeget takaríthat meg havonta egy fúrt kúttal, amit ezentúl nem kell kifizetnie a vízdíjra! Ugye? Ez pont annyit ér, mintha ennyivel emelkedett volna a havi bevétele! Kérjen ajánlatot munkatársunktól Professzionális kútfúrásra a lentebb látható telefonszámon, vagy ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével. Nem bánja meg, hisz a víz a fúrt kútból olcsó, legalábbis jóval olcsóbb mint a vezetékes hálózatról.

Mit kell tudnunk a profi kútfúráshoz?


Fontos tudni, hogy a kutat milyen célra fogjuk használni, öntözés, házi vízellátás, vagy esetleg ivóvíz. Szükséges felmérni a méretezéshez a talaj minőségét, a vízadó réteg szemcseszerkezetét.

A talajvízre épített kutak rendszerint kis mélységűek, általában 20 méternél nem mélyebb, de akár 50-70 méter mély is lehet. A kis és közepes kutak fúrása is komoly felkészültséget, tudást és tapasztalatot igényel

A házilagosan, vagy nem megfelelő módon készült kutak rövid időn belül használhatatlanná válnak, súlyosabb esetben még az is előfordulhat, hogy a vízadó réteget beszennyezi egy rosszul kifúrt kút. A rosszul fúrt kutak nem csak a környezetre lehetnek károsak, de balesetveszélyesek is lehetnek.

Kútfúráshoz keressen profi szakembereket, mert tönkretehetik a telke alatt elhelyezkedő vízrétegeket az amatőr kútfúrók. Biztonságos, környezetbarát kútfúrás profi szakemberekkel, biztos megoldásokkal.

Ahhoz, hogy Önnek is jó minőségű vizet adó és hosszú időn át megbízhatóan üzemelő kútja legyen, bízza a kútfúrást profi szakemberekre. Bízza ránk a kútfúrást!